Μυστηριώδεις Μαύρες Βροχές στην Ιαπωνία και στην Κεντρική Ρωσία. Ο Charles Fort κατέγραψε σειρά από περίεργες βροχές στο "Βιβλίο των Καταραμένων"
Kεντρική Ρωσία, στην Chuvashia, καταγράφηκε το φαινόμενο της μαύρης βροχής.
Πρόκειται για Φορτεανό ( Fortean) φαινόμενο [ (Extraordinary rains) "unidentified anomalous phenomena" ]

Στην Chuvashia, στις 29 Απριλίου 2020, καταγράφηκε ένα ασυνήθιστο φυσικό φαινόμενο. Σε πολλά μέρη, έπεσε μια περίεργη μαύρη βροχή.
Μαύρο νερό έρεε από τις υδροροές,
Λόγω αυτής της ισχυρής βροχής η ορατότητα στο δρόμο μειώθηκε και μαύρες σταγόνες βροχής έπεφταν στις επιφάνειες. Αυτό απεικονίστηκε ιδιαίτερα καλά στα αυτοκίνητα.
- Οι κάτοικοι της περιοχής ανησύχησαν και μοιράστηκαν σπάνιες φωτογραφίες, στα κοινωνικά δίκτυα.
Η Olga Mokeeva, επικεφαλής του τμήματος πρόγνωσης καιρού του Υδρομετεωρολογικού Κέντρου Nizhniy Novgorod (Department of weather forecasts of the Nizhniy Novgorod hydrometeorological centre) εξήγησε ότι το σπάνιο φαινόμενο προέρχεται από έναν ισχυρό άνεμο, που σήκωσε ξηρό μαύρο χώμα από την επιφάνεια της γης, που μετά έπεσε στο έδαφος μαζί με υγρασία από τα σύννεφα.

Οι επίσης εξαιρετικές βροχές (Extraordinary rains) ψαριών, βατράχων κ.α. μπορεί να είναι κόκκινες ή πράσινες και είναι ένα γνωστό φαινόμενο.

[[ Οποιαδήποτε βροχόπτωση σχετίζεται όχι μόνο με τους υδρατμούς στην ατμόσφαιρα που δημιουργούν τα σύννεφα, και που όταν η συγκέντρωση τους γίνει αρκετά υψηλή υγροποιούνται και
σχηματίζουν σταγόνες νερού, που πέφτουν στη γη.
Σχετίζεται και με τη δίνη (γρήγορη περιστροφική κίνηση) ανέμων, που μπορεί να φέρει σκόνη, άμμο, κλπ.
Ένας τοπικός ανεμοστρόβιλος μπορεί να παρασύρει τη στάχτη πάνω από μια μεγάλη φωτιά και να εκδηλωθεί το φαινόμενο μιας σκοτεινής βροχής.]]

Η μετεωρολόγος Olga Mokeeva είπε ότι, η Chuvashia βρίσκεται στα όρια του δάσους, όπου επικρατεί καύσωνας και στις περιβάλλουσες περιοχές υπάρχει οργανικό επιφανειακό έδαφος, με ελάχιστη κάλυψη από γρασίδι.
Τις τελευταίες μέρες επικράτησαν θυελλώδεις καιρικές συνθήκες.
Σε ανοιχτούς χώρους, ένας δυνατός άνεμος θα μπορούσε να πάρει το ξεραμένο έδαφος, το οποίο δεν καλύπτεται αρκετά με γρασίδι, και να το μεταφέρει μακριά. Δεν υπάρχει τίποτα το υπερφυσικό σε αυτό, είναι κατανοητό », εξήγησε η Olga Mokeeva.

image
  • Μου αρέσει
  • Αγάπη
  • Χαχα
  • WoW
  • Sad
  • Angry